Κέτερινγκ ή Μπουφές;

Τα έξοδα φαγητού και ποτών για μια εκδήλωση μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρά, καθώς κυμαίνονται από 30% έως 50% του προϋπολογισμού μιας εκδήλωσης. Ο επιτυχημένος προγραμματισμός εκδηλώσεων απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν σερβίρετε φαγητό σε εκδηλώσεις.

Κάθε επιλογή θα επηρεάσει άμεσα το τελικό αποτέλεσμα.

Μόλις βρείτε χώρο, έρχεται η ώρα να σηκώσετε τα μανίκια και να διασκεδάσετε. Μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρετε είναι τι φαγητό θα προσφέρεται στους καλεσμένους σας και πώς θα το προσφέρεται.

Προτού προγραμματίσετε το μενού, θα πρέπει να σκεφτείτε εάν το catering ή ο μπουφές θα λειτουργήσουν καλύτερα για την εκδήλωσή σας. Η απόφαση αυτή θέτει τις βάσεις για μια καλά οργανωμένη εκδήλωση. Καθορίζει τις επιλογές για φαγητό και ποτό, επηρεάζει την κάτοψη της εκδήλωσης και επηρεάζει επίσης και τον τελικό προϋπολογισμό.

Τα γεύματα του catering, καθώς και οι μπουφέδες, έρχονται και τα δύο με τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αλλά πώς ξέρετε ποιο θα λειτουργήσει καλύτερα;

Διαβάστε τη λίστα μας με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους για να προσδιορίσετε ποιο στυλ ταιριάζει καλύτερα στην εκδήλωσή σας.

Καθιστό κέτερινγκ

Το καθιστό κέτερινγκ είναι μια επιλογή τροφοδοσίας όπου το προσωπικό αναμονής εξυπηρετεί τους επισκέπτες στις θέσεις που τους έχουν ανατεθεί. Πριν από την εκδήλωση, οι κάρτες μενού διατίθενται σε κάθε επισκέπτη.

Επιλέγουν ποιο γεύμα θα ήθελαν και σας στέλνουν την κάρτα πίσω για να μετρήσετε το τελικό γεύμα. Αυτή είναι επίσης μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να σας ενημερώσουν σχετικά με τυχόν ειδικές διατροφικές ανάγκες ή αλλεργίες.

Πλεονεκτήματα
Πιο επίσημο:
Το να κεράσετε τους καλεσμένους σας με ένα γεύμα κέτερινγκ προσθέτει μια πιο επίσημη αίσθηση στην περίσταση. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν προσπαθείτε να επιτύχετε την κομψότητα.

Πιο οργανωμένο: Εάν έχετε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που πρέπει να τηρήσετε, το καθιστό κέτερινγκ μπορεί να σας βοηθήσει στη διαχείριση της ροής της εκδήλωσής σας.

Λιγότερη δουλειά για τους καλεσμένους σας: Το προσωπικό αναμονής οργανώνει τους επισκέπτες στις θέσεις που τους έχουν ανατεθεί. Αυτό τους δίνει περισσότερο χρόνο να συνδεθούν με άλλους στο τραπέζι τους. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε όλους να νιώθουν ξεχωριστοί.

Ελεγχόμενη μερίδα: Ο χειρότερος εφιάλτης κάθε προγραμματιστή εκδηλώσεων είναι να ξεμείνει από φαγητό. Εφόσον κάθε επισκέπτης επέλεξε το γεύμα του νωρίτερα, ο τροφοδότης σας θα πρέπει να έχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα φαγητού. Δεν ανησυχείτε για το ότι έχετε πάρα πολλά ή πολύ λίγα!

Μειονεκτήματα
Πιο ακριβό: Το σερβίρισμα πιάτων γευμάτων συνήθως συνοδεύεται από υψηλότερη τιμή. Αυτό, ωστόσο δεν είναι και ο κανόνας. Εάν ένα καθιστικό γεύμα είναι σημαντικό για εσάς, κάντε μια συφωνία με τον υπέυθυνο του κέτερινγκ για να επιλέξετε οικονομικά αποδοτικές επιλογές μενού.

Λιγότερες επιλογές: Αν και αυτή η επιλογή βοηθά στον έλεγχο των μερίδων, περιορίζει τις επιλογές των καλεσμένων σας. Όταν επιλέγετε τις επιλογές του μενού, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει αντικείμενα που απολαμβάνουν οι περισσότεροι και καλύπτουν διατροφικούς περιορισμούς.

Πιο προχωρημένη εργασία: Οι κάρτες γευμάτων πρέπει να αποστέλλονται πριν από την εκδήλωση. Καθώς μπαίνει κάθε κάρτα, θα καταγράφετε τις επιλογές τους. Ο υπεύθυνος συλλέγει αυτούς τους αριθμούς λίγες μέρες πριν την εκδήλωση.

Απροσδόκητοι καλεσμένοι: Αποφάσισαν κάποιοι να παρευρεθούν στην εκδήλωση την τελευταία στιγμή; Το καθιστό κέτερινγκ αφήνει λιγότερο χώρο για τις διακυμάνσεις του αριθμού των επισκεπτών.

Εάν ο στόχος σας είναι να προσφέρετε μια πιο κομψή εμπειρία επισκεπτών, το catering μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για την εκδήλωσή σας. Μην αποθαρρύνεστε από τα μειονεκτήματα. Ένας έμπειρος τροφοδότης προετοιμάζεται για το απροσδόκητο και μπορεί να προσφέρει μερικές συμβουλές για να εξασφαλιστεί μια αξέχαστη βραδιά.

Μπουφές

Σε αντίθεση με το καθιστό catering, οι μπουφέδες προσφέρουν φαγητό σε τραπέζια δείπνου ή με σταθμό.

Οι επισκέπτες περπατούν κατά μήκος των τραπεζιών και επιλέγουν τα πιάτα που θέλουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το προσωπικό της εστίασης είναι εκεί για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες και να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Πλεονεκτήματα
Μειωμένο κόστος: Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο μπουφές είναι η πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή. Ιστορικά, οι μπουφέδες είναι 30-50% φθηνότεροι από τα πιάτα.

Πιο ανεπίσημα: Οι μπουφέδες είναι συνήθως πιο ανεπίσημοι. Εάν κλίνετε προς αυτήν την επιλογή τροφοδοσίας, μην αφήσετε αυτό να σας αποθαρρύνει. Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε την κομψότητα με μια εκδήλωση με μπουφέ.

Περισσότερες επιλογές: Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γίνετε δημιουργικοί με το μενού. Μπορείτε να προσφέρετε μια ποικιλία επιλογών φαγητού, διασφαλίζοντας ότι όλοι λαμβάνουν το φαγητό που θέλουν. Έτσι, αν έχετε την καρδιά σας σε ένα taco bar και κοτόπουλο και βάφλες, ένας μπουφές σάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε και τα δύο.

Οι επισκέπτες μπορούν να σερβιριστούν ξανά: Μόλις επισκεφτούν όλοι τον μπουφέ, μπορούν να πάνε για τον δεύτερο γύρο με τα αγαπημένα τους, εάν είναι διαθέσιμα.

Αλληλεπίδραση επισκεπτών: Οι μπουφέδες επιτρέπουν στους επισκέπτες να σηκωθούν, να τεντώσουν τα πόδια τους και να συναναστραφούν με άλλους επισκέπτες.

Μειονεκτήματα
Πιο αργή διαδικασία:
Οι μπουφέδες μπορούν να οδηγήσουν σε ουρές, γεγονός που επιβραδύνει ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα της εκδήλωσης. Μπορείτε να το ελέγξετε καλώντας μερικά τραπέζια κάθε φορά ή έχοντας τραπέζια μπουφέ διπλής όψης.

Κίνδυνος κρύου φαγητού: Όσο μεγαλύτερη είναι η εκδήλωση, τόσο περισσότερο κινδυνεύετε να κρυώσει το φαγητό. Συνεργαστείτε με τον υπεύθυνο για να βεβαιωθείτε ότι έχει ένα σχέδιο για να διατηρεί τα πάντα στις επιθυμητές θερμοκρασίες.

Σπατάλη φαγητού: Οι περισσότεροι μπουφέδες καταλήγουν με υπολείμματα φαγητού. Κάντε ένα σχέδιο για τα υπολείμματα από πριν. Δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε με το φαγητό; Σκεφτείτε να το δωρίσετε σε ένα τοπικό καταφύγιο αστέγων, εκκλησία ή γηροκομείο.

Όπως και με την επιλογή καθιστού catering, τα περισσότερα από τα μειονεκτήματα του μπουφέ μπορούν να μετατραπούν ως θετικά. Το κλειδί είναι να συνεργαστείτε με έναν έμπειρο και ευέλικτο υπεύθυνο τροφοδοσίας για το σερβίρισμα φαγητού σε εκδηλώσεις.

Και οι δύο επιλογές τροφοδοσίας είναι βέβαιο ότι θα προσφέρουν μια διασκεδαστική και μοναδική εμπειρία επισκεπτών. Όταν σχεδιάζετε το μενού, συνεργαστείτε με τον τροφοδότη σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλήξετε σε ένα σχέδιο που να καλύπτει τις ανάγκες των καλεσμένων σας και να προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την εκδήλωση.