Τα υπέρ και τα κατά του να είσαι διαιτολόγος

Οι διαιτολόγοι είναι αδειοδοτημένοι επαγγελματίες που βοηθούν τους πελάτες τους να αναπτύξουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες για να αποκτήσουν πιο υγιή σώματα. Συνεργάζονται με όλα τα είδη ανθρώπων σε διάφορα περιβάλλοντα. Εάν είστε γοητευμένοι από την επιστήμη των τροφίμων, την υγιεινή διατροφή και το πώς λειτουργεί το σώμα, η διαιτολογία μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή καριέρας για εσάς. Ακολουθεί μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

Υπέρ: Βοηθάτε τους ανθρώπους να γίνουν πιο υγιείς καθημερινά

Μια δυσάρεστη συνέπεια της αφθονίας φαγητού στη χώρα μας είναι ότι συχνά αποτυγχάνουμε να τρώμε για ανάγκη και όχι από θέληση. Αν και αυτό από μόνο του μπορεί να οδηγήσει σε πολλά σοβαρά ζητήματα υγείας, πολλοί άνθρωποι με σοβαρές ασθένειες μπορούν επίσης να ωφεληθούν από την πιο υγιεινή διατροφή. Ως διαιτολόγος, μπορείτε να επηρεάσετε άμεσα τη διατροφή των ανθρώπων και με τη σειρά σας να επηρεάσετε άμεσα τη συνολική υγεία τους. Για κάποιον που ενδιαφέρεται για την επιστήμη των τροφίμων και την ιατρική, αυτός μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός.

Κατά: Η συνεργασία με ασθενείς με περιορισμένο προσδόκιμο ζωής μπορεί να είναι δύσκολη

Πολλοί διαιτολόγοι εργάζονται σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές και πρέπει να θεραπεύουν πολύ άρρωστα άτομα που χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια. Η εργασία σε αυτούς τους χώρους, καθώς και σε άλλα ιδρύματα, όπως οίκους ευγηρίας, μπορεί να σας φέρει σε επαφή με πολλούς ασθενείς σε τελικό στάδιο ή ηλικιωμένους. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν δεν εργάζεστε άμεσα μαζί τους για θανατηφόρες ασθένειες, πρέπει να συμβιβαστείτε με το γεγονός ότι μπορεί να χάσετε ασθενείς με τους οποίους έχετε έρθει κοντά.

Υπέρ: Μπορείτε να εργαστείτε σε πολλά διαφορετικά μέρη

Το να είσαι διαιτολόγος προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών. Οι διαιτολόγοι χρειάζονται όχι μόνο στα νοσοκομεία και στα γηροκομεία που αναφέρονται παραπάνω, αλλά και σε άλλα ιδρύματα όπως σχολεία, φυλακές, κλινικές γενικής υγείας και άλλα μέρη που σερβίρουν φαγητό σε πολλούς ανθρώπους. Ως διαιτολόγος, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διαλέξετε και να επιλέξετε από διαφορετικές εξειδικεύσεις, ρυθμίσεις, ακόμη και πληθυσμούς για να διασφαλίσετε ότι απολαμβάνετε αυτό που κάνετε.

Κατά: Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης

Το να είσαι διαιτολόγος συνοδεύεται από πολλές προϋποθέσεις. Ενώ μπορεί να βρείτε θέσεις εισαγωγικού επιπέδου μόνο με πτυχίο, θα έχετε περισσότερες επιλογές και θα κερδίσετε περισσότερα χρήματα με μια προηγμένη εκπαίδευση. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να πάρει πολλά χρόνια και πολλά χρήματα για να ολοκληρωθεί. Μετά το κολέγιο, πρέπει επίσης να υποβληθείτε σε εκπαίδευση υπό επίβλεψη, ακολουθούμενη από την απόκτηση συγκεκριμένων πιστοποιητικών μέσω ειδικών μαθημάτων.

Υπέρ: Ο ρυθμός αύξησης των θέσεων εργασίας είναι υψηλότερος από το μέσο όρο και η αμοιβή δεν είναι πολύ κακή

Σύμφωνα με μελέτες, οι διαιτολόγοι και οι διατροφολόγοι αναμένεται να δουν ρυθμό αύξησης θέσεων εργασίας περίπου 16% τα επόμενα 10 χρόνια. Αν και αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ στην αρχή, στην πραγματικότητα θεωρείται πολύ υψηλότερο από το μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πολλές ευκαιρίες να βρείτε κατάλληλες θέσεις για απασχόληση. Η εκπαίδευση, η εμπειρία, η εξειδίκευσή σας, η τοποθεσία και το ίδρυμα στο οποίο εργάζεστε θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό και αυτούς τους αριθμούς.

Κατά: Θα πρέπει να ακολουθείτε τους κανονισμούς και να ενημερώνεστε

Οι διαιτολόγοι πάτρα καλούνται να μάθουν τη διατροφή και την επιστήμη των τροφίμων υπό την επίβλεψη διοικητικών τμημάτων και δυστυχώς αυτά τα τμήματα μπορούν να λάβουν υπόψη τους τις εταιρικές τσέπες περισσότερο από την ευημερία του κοινού. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι η εκπαίδευση δεν τελειώνει με ένα πιστοποιητικό που θα κρεμάσετε στον τοίχο σας. Τα διαπιστευτήρια που πρέπει να λάβετε συνεπάγονται επίσης συνεχή εκπαίδευση. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μαθαίνουν για το φαγητό και την επίδρασή του στο σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να συνεχίσετε να μαθαίνετε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας σας.