Σκέφτεστε να ανανεώσετε την κουζίνα σας; Ένα από τα καλύτερα υλικά που πρέπει να αναζητήσετε είναι το μάρμαρο. Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο ο γρανίτης, οι μαρμάρινοι πάγκοι δεν μεταμορφώνουν μόνο την εμφάνιση της κουζίνας σας, αλλά και ολόκληρου του σπιτιού. Οι πάγκοι έρχονται με πολλά πλεονεκτήματα!
Είναι εύκολο να βρεθούν
Ενώ οι πάγκοι από γρανίτη και χαλαζία είναι μοντέρνοι, δεν είναι εύκολο να τους βρείτε. Εξαιτίας αυτού, καθυστερούν την εγκατάσταση και έχετε αυξημένα γενικά έξοδα.
Το μάρμαρο από την άλλη είναι εύκολο να βρεθεί. Μπορείτε να το βρείτε εύκολα στις περισσότερες πέτρινες αυλές και κατασκευαστές. Αυτό σημαίνει ότι όταν ψάχνετε να εγκαταστήσετε τους πάγκους στο σπίτι σας, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε για μέρες ή ακόμη και εβδομάδες για να παραδοθούν.
Το μάρμαρο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό
Παρόλο που το μάρμαρο απαιτεί περισσότερη συντήρηση από τον γρανίτη, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ανθεκτικό. Λόγω του συνδυασμού αντοχής και ομορφιάς, το μάρμαρο χρησιμοποιείται ως δομικό υλικό εδώ και αιώνες.
Κάποια μνημεία κατασκευάστηκαν από αυτό πριν από εκατοντάδες χρόνια, και σώζονται ακόμη. Εάν η πέτρα ήταν εύθραυστη, αυτά τα κτίρια δεν θα στέκονταν.
Οι πάγκοι δεν απαιτούν πολύ προσοχή
Σε σύγκριση με τους πάγκους από χαλαζία και γρανίτη, το μάρμαρο απαιτεί περισσότερη φροντίδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πορώδες, γεγονός που το κάνει πιο επιρρεπές σε λεκέδες και χαρακτικά. Παρόλο που συμβαίνει αυτό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεφύγετε από το δρόμο σας για να διατηρήσετε τους πάγκους να φαίνονται υπέροχοι.
Πρώτα απ ‘όλα, δεν χρειάζεστε κανένα ειδικό καθαριστικό. Για να καθαρίσετε μαρμάρινους πάγκους, χρησιμοποιήστε σαπούνι πιάτων ή οποιοδήποτε άλλο ήπιο καθαριστικό και ένα μαλακό πανί. Μείνετε μακριά από σκληρά καθαριστικά όπως χλωρίνη και ξύδι.
Όταν συμβαίνουν διαρροές, ειδικά αυτές που προέρχονται από κρασί και βαθύχρωμα υγρά, σκουπίστε τα αμέσως. Όταν παρατηρήσετε έναν λεκέ, χρησιμοποιήστε υπεροξείδιο του υδρογόνου για να τον τρίψετε. Να θυμάστε ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να χαράξει τις επιφάνειες, γι’ αυτό ξεπλύνετε το καλά μόλις τελειώσετε.
Το μάρμαρο είναι δροσερό
Αυτή είναι μια μοναδική ποιότητα που το καθιστά βασικό στην κουζίνα ενός σεφ. Η δροσερή επιφάνεια της πέτρας την καθιστά ιδανική για το άνοιγμα της ζύμης, έτσι ώστε το βούτυρο να μην θερμαίνεται και να διακυβεύει την ακεραιότητα της ζύμης. Η δροσερή φύση του πάγκου διευκολύνει επίσης την προετοιμασία άλλων φαγητών.
Είναι προσιτό
Λόγω της όμορφης φύσης του, το μάρμαρο φαίνεται εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και απροσδόκητο. Όταν έχετε έναν προϋπολογισμό, δεν μπορείτε να το φανταστείτε στο σπίτι σας.
Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι ο μαρμάρινος πάγκος κοστίζει λιγότερο από τον γρανίτη, τον χαλαζία και άλλα υλικά πάγκου από φυσική πέτρα. Παρόλο που, το κόστος ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του πάγκου και το πάχος, το μάρμαρο είναι πιο προσιτό από ό,τι φαντάζεστε.
Θα πρέπει να σημειώσετε ότι ορισμένοι πωλητές μπορεί να προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν. Όταν κάνετε την έρευνά σας, αφιερώστε χρόνο για να επισκεφτείτε διαφορετικά καταστήματα και να δείτε τι έχουν σε απόθεμα.
Ποικιλία μοντέρνων σχεδίων
Ψάχνετε για έναν πάγκο που απαιτεί κάτι παραπάνω από βασική κατασκευή; Το μάρμαρο είναι η καλύτερη επιλογή. Το μάρμαρο είναι μαλακό, επομένως είναι εύκολο να το δουλέψετε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε πάγκους με φανταχτερές άκρες ή να δώσετε στους πάγκους σας επιπλέον κατασκευή.
Το μάρμαρο είναι αισθητικά όμορφο
Αυτό είναι το σημαντικότερο σημείο πώλησης του πάγκου. Το φωτεινό λευκό χρώμα του πάγκου βελτιώνει δραματικά την εμφάνιση κάθε σπιτιού. Το λευκό χρώμα κάνει επίσης ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, γεγονός που συμβάλλει στην κομψότητα του.
Είναι ανθεκτικό στη θερμότητα
Σε αντίθεση με άλλα υλικά πάγκου, μπορείτε να τοποθετήσετε ζεστά τηγάνια και κατσαρόλες στις μαρμάρινες επιφάνειες και να μην ανησυχείτε μήπως λερωθούν ή καταστραφούν οι επιφάνειες.
Ενώ συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να σημειώσετε ότι η συνεχής έκθεση των πάγκων στη θερμότητα τους θέτει σε κίνδυνο ρωγμών. Ακόμα κι αν οι πάγκοι μπορούν να αντέξουν πολλή ζέστη, να έχετε πάντα πρέσες και τακάκια στη θέση όπου τοποθετείτε τις ζεστές κατσαρόλες και τηγάνια.