Γιατί να προτιμήσετε το μαγείρεμα με υγραέριο και φυσικό αέριο

Το υγραέριο κάνει το μαγείρεμα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό. Είναι επίσης ένας καθαρότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος μαγειρέματος με πολλά οφέλη. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα οφέλη αυτά και γιατί να προτιμήσετε αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος.

Καλύτερος έλεγχος

Το υγραέριο ελέγχεται εύκολα με άμεση ενεργοποίηση και απενεργοποίηση. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες επαγγελματικές κουζίνες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν εστίες αερίου και μαγειρεύουν με φλόγα αντί για ηλεκτρονικές εστίες. Με ένα απλό γύρισμα του καντράν, η φλόγα μεγαλώνει ή μικραίνει, ώστε η αλλαγή της θερμότητας να είναι άμεση και ακριβής. Δεν υπάρχει μεγάλη αναμονή για να ζεσταθεί το τηγάνι ή να κρυώσει και οι θερμοκρασίες είναι πιο κοντά στη συνιστώμενη θερμότητα στα βιβλία συνταγών, με αποτέλεσμα να είναι σίγουρη η επιτυχία της συνταγής.

Ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας

Το μαγείρεμα με υγραέριο είναι πιο γρήγορο από το μαγείρεμα με οποιοδήποτε άλλο καύσιμο, λόγω της υψηλής θερμιδικής του αξίας. Επιπλέον, οι ηλεκτρικές εστίες μαγειρέματος και τα τηγάνια που χρησιμοποιούνται πάνω τους πρέπει να είναι τελείως επίπεδα διαφορετικά η θερμότητα δεν θα κατανέμεται ομοιόμορφα. Οι φλόγες σε μια κουζίνα υγραερίου είναι κεντρικές, ώστε να ζεσταίνουν τα τηγάνια ομοιόμορφα, χωρίς δροσερά σημεία.

Οικονομία

Το υγραέριο είναι ένα οικονομικό καύσιμο. Οι εστίες και οι καυστήρες υγραερίου απαιτούν λιγότερη συντήρηση σε σύγκριση με άλλες μορφές μαγειρέματος. Το κόστος λειτουργίας των ηλεκτρικών εστιών είναι αισθητά υψηλότερο σε σύγκριση, με αποτέλεσμα να είναι ένας λιγότερο οικονομικός τρόπος μαγειρέματος.

Ασφάλεια και λιγότερα απόβλητα

Το υγραέριο είναι βολικό και ασφαλές στη χρήση. Εξασφαλίζει επίσης λιγότερη σπατάλη θερμότητας. Καθώς σβήνετε την εστία αερίου σας, η φλόγα σβήνει και η πηγή θερμότητας εξαφανίζεται, όχι το ίδιο με μια ηλεκτρική κουζίνα που συνεχίζει να εκπέμπει θερμότητα μετά το σβήσιμο. Οι εστίες υγραερίου εκπέμπουν επίσης λιγότερη συνολική θερμότητα από οποιαδήποτε άλλη συσκευή μαγειρέματος, διατηρώντας έτσι τη θερμοκρασία της κουζίνας σας ανεπηρέαστη.

Φιλικό προς το περιβάλλον

Οι εστίες αερίου είναι πολύ πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τις ηλεκτρικές, ειδικά όταν μαγειρεύουν με υγραέριο, το οποίο συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως και 70%. Αυτό συμβαίνει καθώς το υγραέριο δημιουργεί τις λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από όλα τα διαθέσιμα ορυκτά καύσιμα. Περιέχει μικρότερη ποσότητα θείου, αζώτου και άλλων σωματιδίων που είναι επιβλαβή για το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο μαγειρεύετε γνωρίζοντας ότι αυτό δεν θα έχει βλαβερές επιπτώσεις στο περιβάλλον.