Πως να ξεκινήσετε το δικό σας ζαχαροπλαστείο

Η ιδιοκτησία ενός ζαχαροπλαστείου παρέχει μια συναρπαστική και δυνητικά προσοδοφόρα ευκαιρία για μικρές επιχειρήσεις. Αν είστε λάτρης των αρτοσκευασμάτων και έχετε ταλέντο στη δημιουργία νόστιμων αρτοσκευασμάτων, μετατρέψτε το πάθος και τις δεξιότητές σας σε ένα εγχείρημα που κερδίζει χρήματα.

Η δημιουργία του δικού σας ζαχαροπλαστείου συνεπάγεται την εύρεση μιας εξαιρετικής τοποθεσίας, εκτεταμένο σχεδιασμό, την εκπλήρωση των απαιτήσεων αδειοδότησης και την εμπορία των γλυκών. Δεν χρειάζεστε ένα εκπαιδευτικό υπόβαθρο, αλλά η εμπειρία ή η δεξιότητα στη διαχείριση μιας επιχείρησης είναι ένα χρήσιμο πλεονέκτημα.

Βήμα 1: Τοποθεσία

Έρευνα σχετικά με μια κατάλληλη τοποθεσία και τον υφιστάμενο ανταγωνισμό στην περιοχή. Βρείτε έναν ιστότοπο με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως ένα εμπορικό κέντρο, σε μια περιοχή που δεν έχει πάρα πολλά ζαχαροπλαστεία. Λάβετε υπόψη τον τύπο του ζαχαροπλαστείου που θα θέλατε να έχετε, όπως ένα καφέ, ένα εστιατόριο ή take away. Μια περιοχή με καφετέριες μπορεί να προσφέρει σε πελάτες που μπορεί να αγοράσουν τα γλυκά σας.

Βήμα 2: Επιχειρηματικό Σχέδιο

Γράψτε ένα επιχειρηματικό σχέδιο ως οδηγό για την επιχείρηση και ως προϋπόθεση για την πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Συμπεριλάβετε μια σύνοψη με λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση, τη διαχείριση και την ιδιοκτησία, μια ανάλυση αγοράς, τη στρατηγική μάρκετινγκ και πωλήσεων και πώς θα αξιοποιήσετε τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους.

Βήμα 3: Απόκτηση Αδειών

Λάβετε άδειες για τη λειτουργία του ζαχαροπλαστείου, οι οποίες περιλαμβάνουν: άδεια επιχείρησης, άδεια ασφάλειας τροφίμων, πολιτειακή άδεια φόρου επί των πωλήσεων και αριθμό μητρώου ομοσπονδιακού φορολογικού υπαλλήλου. Επισκεφτείτε την πύλη Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων για να μάθετε τις ειδικές πολιτειακές απαιτήσεις για την υποβολή αίτησης για κρατικές άδειες (άδειες επιχειρήσεων, φόρου επί των πωλήσεων και άδειες ασφάλειας τροφίμων). Σημειώστε ότι πριν ξεκινήσετε τις επεμβάσεις θα χρειαστεί να περάσετε από έλεγχο από έναν υπάλληλο του τμήματος υγείας.

Βήμα 4: Φορολογικά

Υποβάλετε αίτηση για τον αριθμό αναγνώρισης του ομοσπονδιακού φορολογικού υπαλλήλου. Κάντε την αίτηση ηλεκτρονικά και παρέχετε πληροφορίες όπως η δομή διαχείρισης και ιδιοκτησίας της επιχείρησής σας, αριθμός εργαζομένων, το όνομα και τη διεύθυνσή σας και το όνομα της επιχείρησης και τη φυσική διεύθυνση.

Βήμα 5: Χρηματοδότηση

Λάβετε ένα δάνειο για μικρές επιχειρήσεις εάν δεν έχετε επαρκή προσωπική χρηματοδότηση. Επισκεφθείτε δανειστές όπως τράπεζες που προσφέρουν δάνεια για τη διοίκηση μικρών επιχειρήσεων. Κάντε μια αίτηση παρέχοντας πληροφορίες όπως η δομή της επιχείρησης, πώς θα χρησιμοποιήσετε το δάνειο, το πιστωτικό ιστορικό σας, επιχειρηματική εμπειρία, διαθέσιμες εξασφαλίσεις, και αριθμούς αδειών επιχείρησης.

Βήμα 6: Μενού

Αναπτύξτε ένα μενού ζαχαροπλαστικής λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το τι προσφέρει ο ανταγωνισμός σας, τις ανάγκες της αγοράς-στόχου και τις τρέχουσες τάσεις στη βιομηχανία ζαχαροπλαστικής. Σκεφτείτε μια αγορά όπως πελάτες με εξειδικευμένες θέσεις ή εκείνους που θα αγοράσουν αρτοσκευάσματα υψηλής ποιότητας. Τιμολογήστε τα αρτοσκευάσματα λαμβάνοντας υπόψη τα συστατικά, το κόστος εργασίας, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και το επιδιωκόμενο περιθώριο κέρδους.

Βήμα 7: Εξοπλισμός

Αγοράστε εξοπλισμό και προμήθειες για το κατάστημα. Αυτά περιλαμβάνουν χαρτί κεριού και κουτιά συσκευασίας, μπολ ψησίματος, μίξερ, συσκευές μέτρησης, οθόνες ζαχαροπλαστικής και εξοπλισμό ψησίματος, όπως εμπορικούς φούρνους. Αγοράστε τα από τοπικούς πωλητές εξοπλισμού εστιατορίων ή αρτοποιείων ή παρακολουθώντας μια δημοπρασία κατάλληλη για μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η δική σας.

Βήμα 8: Εγκαίνια

Ξεκινήστε το ζαχαροπλαστείο σας με ένα μεγαλοπρεπές άνοιγμα κατά το οποίο θα προσφέρετε δωρεάν δείγματα γλυκών στους πελάτες σας. Διαφημίστε τη μικρή επιχείρησή σας δημιουργώντας έναν ιστότοπο και τοποθετώντας φυλλάδια σε στρατηγικά μέρη, όπως εμπορικά κέντρα ή καφετέριες. Προσλάβετε τουλάχιστον δύο φιλικούς διακομιστές για να εξυπηρετήσετε τους πελάτες.